Afscheidsbloemen

Met alle liefde verzorgen wij afscheidsbloemwerk. Van gebonden rouwboeket tot kistbedekking, we zijn vereerd dat wij met bloemen een laatste eerbetoon aan de overledene kunnen bieden.
En dat niet alleen, bloemen bieden troost. Troost aan nabestaanden.

Er kan zoveel, regels zijn er niet.

Er kan zoveel meer met afscheidsbloemen. Laten zien hoe iemand was, waar die persoon van hield - wij laten de bloemen spreken. Zo brengen ze niet alleen een laatste eerbetoon, maar bieden bloemen ook troost aan de nabestaanden.

Iedereen is anders, en zo ook de bloemen! Iemands karakter is precies wat je kunt vertalen in het afscheidsbloemwerk. Wij vragen door, luisteren en zijn nieuwsgierig en geven advies. Waar hield iemand van? Heb je mooie herinneringen die je wilt delen? Wil je samen de bloemstukken maken? Is er een item om erin te verwerken of misschien wel bloemen uit eigen tuin? Dát maakt het persoonlijk.

Kleurrijk, vurig, stoer, vol passie, zorgzaam, lief, nuchter... Het zijn niet alleen omschrijvingen van iemands karakter, maar ook van bloemen. Heb je herinneringen bij bepaalde bloemen, zijn er kleuren of een stijl die naar voren moet komen? Jullie wensen en gevoelens zetten wij om naar passend afscheidsbloemwerk.

Wij staan klaar, dag en nacht

Kom gerust langs in de winkel voor vragen of het bespreken van de bloemen.

Indien gewenst, kunnen wij ook thuis of op locatie langskomen.

 

Wij zijn hiervoor dag en nacht bereikbaar. Omdat we begrijpen dat je door al het regelen er op de gekste tijden ineens aan denkt, om vastgelegde wensen door te nemen of omdat je samen met vrienden of familie wilt zijn om wensen te bespreken.

Afscheidverzorgers_6-6-21-198.jpg

Bloemen voor een wateruitvaart op de Nieuwkoopse Plassen

Foto door Stories by Pien

_DSC9967_edited.jpg

Klik hier om jouw 'Wensenlijstje' over bloemen te downloaden.

Print 'm uit, vul deze in en bewaar bij belangrijke papieren of een testament.

_DSC8547_0,5x_edited.jpg

'' Wanneer een zoon zegt ; ' Ja, dit is mama, zo was ze...',

dan weet je dat de bloemen écht troost bieden.''

De prijzen van rouwbloemen is altijd gebaseerd op maatwerk. Wij willen jullie wel een indicatie geven van onze prijzen, zodat niemand achteraf voor verrassingen komt te staan in zo'n tijd. Uiteraard kunnen we de precieze prijs bepalen tijdens het bespreken van het bloemwerk, dat geven we altijd van tevoren aan.

Rouwboeket  - vanaf 35,-

Een rouwboeket is een 'liggend' boeket en komt bij de uitvaart naast de kist te liggen. Omdat een rouwboeket geen water krijgt (er wordt geen steekschuim gebruikt), dient dit boeket vaak alleen de plechtigheid zelf. Als het toch gewenst is om het rouwboeket al eerder te brengen, moet er voor gezorgd worden dat de bloemen in een vaas kunnen staan. Let er wel op dat het boeket dan een achterkant (platte kant) heeft.

Rouwstuk  - vanaf 65,-

Een rouwstuk wordt vaak besteld door familie, vrienden, collega's en andere mensen die dichtbij de overledene stonden. Rouwstukken blijven enkele dagen mooi, omdat ze in steekschuim gestoken zijn en de bloemen zo worden voorzien van water. Wij hebben een uitleen-gieter die we als service kunnen meegeven, om gemakkelijk water bij te geven.

Wij gaan niet voor 'opvul-groen', bij ons bestaat een rouwstuk echt uit bloemen.

Speciale vormen  - Mini hartvorm - vanaf 45,-  |  Elke andere vorm - vanaf 80,-

Een rouwstuk in een speciale vorm is mogelijk in elk gewenste vorm. Vaak wordt gekozen voor een open of dichte hartvorm, een krans, een kruisvorm, anker, vlinder of kussen als symbool van laatste rustplaats. Dit is net als een gewoon rouwstuk gestoken in steekschuim en blijft dan ook enkele dagen mooi. Ook hierbij kunnen wij als service een gieter meegeven om water bij te gieten en de bloemen zo lang mogelijk mooi te houden.

Kistbedekking  - vanaf 175,-

Met een kistbedekking van bloemen wordt de kist van de overledene prachtig bedekt met bloemen. Dit kan gedaan worden zodra de kist wordt gesloten, of juist vlak voor de uitvaart om daarna de kistbedekking nog enkele dagen mooi op het graf of gedenkplaats te laten uitbloeien. Een kleinere kistbedekking of rand van bloemen om de kist is ook al mogelijk wanneer de kist nog (deels) geopend is.

Afscheidverzorgers_6-6-21-72.jpg

Bloemen voor de dienst - vanaf 30,-

Er kan voor worden gekozen om vazen met bloemen of bloemstukken neer te zetten als aankleding van de ruimte tijdens de dienst. Dit zorgt voor een warme sfeer. De vazen met bloemen worden vaak ook gebruikt tijdens de condoleance, voor of na de uitvaartdienst.

Bloemblaadjes - vanaf 20,-

In plaats van een schepje zand op de kist, om voor het pad of tijdens het gedenken bloemknoppen en blaadjes uit te strooien. Het mag en kan een betekenisvolle waarde hebben.

Afscheidverzorgers_6-6-21-143.jpg

Rouwlint of kaart - vanaf 15,- (2 slepen)  |   kaart 3,50

 

Het is niet verplicht, maar het kan: met een bijpassend rouwlint aan een rouwstuk geef je jouw laatste woorden mee aan de overledene. Vaak heeft rouwwerk twee linten. Op het ene lint plaats je dan een persoonlijke boodschap. Op het ander lint komen de namen van wie het rouwwerk is. Een derde rouwlint in het midden is ook mogelijk.

 

De tekst op het rouwlint kan gedrukt worden in zilveren of gouden letters. Onze voorkeur gaat vaak uit naar gouden letters, omdat dat een warme uitstraling heeft. Wij bieden een ruime keuze in kleuren voor de zijde rouwlinten.

Hier onder vind je verschillende voorbeeldteksten om te gebruiken. Nogmaals; het hoeft niet en alles mag! Misschien helpt dit op weg, of heb je al een hele eigen tekst in gedachten, iets heel persoonlijks. Dat is alleen maar heel mooi!

Lieve ..., rust zacht

Een laatste groet

Veel liefs

Vaarwel

Rust zacht

Rust in vrede

Voor altijd in mijn/ons hart

Dag beste …

Dag lieve …

Ik zal je missen

We zullen je missen

Ik mis je nu al

We houden van je

Bedankt voor je liefde

Bedankt voor wie je was

Bedankt voor de fantastische tijd samen

Bedankt voor … gelukkige jaren

Bedankt voor de mooie jaren

Bedankt dat je mijn maatje was

Bedankt voor alles

De herinnering blijft

Ik zal je nooit vergeten

We zullen je nooit vergeten

In onze harten leef je voort

Jou te moeten missen, die onmisbaar is

Onmisbaar, dat ben je voor ons

Ons gezin heeft een dierbaar iemand verloren

Met oprechte deelneming

Met liefde gegeven

Uw nagedachtenis zullen wij in ere houden

Voorgoed uit ons midden, maar nooit uit ons hart

Woorden schieten tekort

Goede reis

Een schitterende ster aan de hemel

Ooit zijn we weer samen

Forever Friends

Tot het einde gestreden

De dood kan ons niet scheiden

Jouw strijd is over, rust nu maar zacht

Vechten hoeft niet meer, rust nu maar uit

Intens is onze verslagenheid

Zakelijke teksten

Met grote dankbaarheid

Bedankt voor … mooie jaren

We missen je nu al

We zullen je missen

Onuitwisbaar is jouw herinnering

In onze harten leef je voort

Elke dag merken we het gemis

Hopelijk is er zo al veel meer duidelijk over wat wij voor jullie kunnen betekenen.
Zoals eerder aangegeven, wij zijn voor afscheidsbloemen dag en nacht bereikbaar. 
Snel contact opnemen? Klik op het telefoonsymbool of hieronder op ons telefoonnummer:

Kristel - 06 3939 6106