_DSC8576_0,5x.png

BLOEMEN ABONNEMENT
de voorwaarden

Met zorg en plezier kiezen wij voor het bloemen-abonnement de mooiste bloemen van het seizoen uit. Én de sterkste: wij willen dat je zo lang mogelijk geniet van de bloemen. Maar dat lukt ons niet alleen: hoe jij de bloemen verzorgt speelt hier een grote rol in. Lees je mee :-)?
Waar zet je de bloemen neer?

Of beter gezegd: waar zet je ze in ieder geval niet neer;
- Niet in de zon - het vocht trekt te snel uit de bloemen waardoor ze slap worden
- Niet op de tocht - ook dit droogt de bloemen uit
- Niet boven de verwarming of op de vloerverwarming. Heerlijk, die warmte in huis, maar de bloemen bloeien wel veel sneller uit.
Niet naast de fruitschaal - huh? Ja, echt! Rijpend fruit scheidt ethyleengas uit, een stofje wat de bloemen eerder doet verouderen.

 
En na een aantal dagen...

Het handige aan een glazen vaas is, dat je snel ziet wanneer het water troebel wordt. Dat zorgt ervoor dat de bloemen het water minder goed kunnen opnemen en slap kunnen gaan hangen. Zonde! Jij drinkt zelf ook graag het liefst een glas helder water, de bloemen ook.

Verschoon na een dag of 3/4 het water én snijd de stelen opnieuw een stukje af. Waarom? Omdat aan de onderkant van de steel bacteriën zijn gaan ophopen. Als je zo'n 1-2 cm van de stelen opnieuw afsnijdt, snijd je dat gedeelte weg en kunnen de bloemen weer genieten van het schone water. Anders heeft dat ook geen zin gehad ;-).

TIP: vul de vaas nooit voor meer dan 1/3 deel water. Nergens voor nodig: wanneer de onderkant van de steel in het water staat en kan drinken is dat voldoende. Bloemstelen staan niet graag helemaal onder water - dat zorgt ervoor dat ze sneller gaan rotten dan de bloem is uitgebloeid. Liever een klein laagje en bijvullen / verschonen!
_DSC8572_0,5x.png
boeket feest kas nieuwveen_edited.jpg
Langzaam bloeien de bloemen uit...

De een iets eerder dan de ander, maar er komt een keer een einde aan je bos. Het leuke van allerlei verschillende bloemen is, dat ze ook om de beurt in bloei staan en beetje bij beetje verwelken. Haal de verwelkte bloemen ertussenuit, zodat ze niet te lang blijven rotten in de vaas. Heb je uiteindelijk nog een aantal losse bloemen over? Je kunt ze nog leuk schikken in een klein vaasje of bijvoorbeeld een mix van oude jampotjes bij elkaar. Sommige bloemen drogen zelfs mooi in of vormen zaaddozen. Zo geniet je het langste!

Ook zit er verschil in hoe de bloemen verwelken. Denk maar eens aan de blauwe  Delphinium of een Gladiool Die bloeit van onder tot boven helemaal open! Hier kun je tussendoor de verwelkte bloemetjes van plukken zodat jouw boeket er fris uit blijft zien. Een lelie vouwt zich ook knop voor knop open, maar een gerbera daarentegen doet weer iets anders. Het valt je misschien niet op - maar z'n hart vult zich langzamerhand helemaal dicht met bloemblaadjes. Zo leer je het proces van verwelken herkennen, en persoonlijk, vinden wij dat net zo prachtig!
Voor ontvangst van een nieuw boeket

Wij komen weer een nieuwe bos seizoensbloemen brengen!
We vragen om de vorige vaas, schoongemaakt, voor ons klaar te zetten om mee te nemen. Zo wisselen we door en kunnen we je elke keer opnieuw voorzien van het gemak: kant-en-klaar geschikt in een vaas. Makkelijk genieten!
_DSC7475_edited_edited.jpg
Help!

Hangt er toch een bloem slap? Laat het ons zo snel mogelijk weten! Het is fijn als je een foto wilt maken en appt naar Ellen (0648603036) of Kristel (0639396106), zodat we snel kunnen handelen. Adviseren, langskomen of misschien ligt het probleem bij de kweker en kunnen wij ze daar feedback over geven. Wij helpen graag - jij moet er plezier van hebben!